Vyberte si: Štrajkovať? Neštrajkovať?

21.04.2006 Celý región

Vyberte si (bez nároku na stopercentné rozhodnutie)...\r\nNo konečne! Niekto v tomto štáte našiel odvahu a pustil sa do boja s mocnými o riešenie chlebových ve...
Vyberte si (bez nároku na stopercentné rozhodnutie)...
No konečne! Niekto v tomto štáte našiel odvahu a pustil sa do boja s mocnými o riešenie chlebových vecí. Treba tým hore ukázať, že nemôžu si s nami tu dolu robiť, čo chcú.

Oni si tam bohatnú a nám zo svojho stola zhadzujú len také omrvinky. Ministri, poslanci, primátori, prezidenti veľkí i malí a neviem kto ešte si nikdy nezabudnú valorizovať svoje príjmy. Ale keď sa ozvali so žiadosťou o to isté aj zdravotnícki zamestnanci, už bol problém. Vraj na to peniaze nie sú. Na to, aby zachraňovali životy, a to aj tých najbohatších, tak na to lekári sú dobrí, ale keď im treba pridať, hneď sa to \" nedá\" a \"nemôže\". Vraj všetko vyrieši neviditeľná ruka trhu. A že si nemocnice musia na seba zarobiť a až potom aj lekárom i sestričkám pridajú. Zaujímavé! Čo keby tak poslanci dostávali svoje platy až potom, keď by si na nich dokázali zarobiť?! Nie, to je choré, veď sa nemôžu stvárať toľké pánske huncútstva. Dobre, dobre, že sa lekári ozvali a zaštrajkovali. Nech to už dopadne akokoľvek, ale mlčať netreba. Na to sme štrngali kľúčikmi, aby sme si dnes nemohli povedať, čo nás trápi, čo nás bolí a aby sme sa nevedeli domôcť zvýšenia našich mizerných platov?! Niekto musí začať a všetka česť lekárom, že pri svojej robote našli takú odvahu. < br> Vyberte si (bez nároku na stopercentné rozhodnutie)< br> Prepánajána, čo chcú. Vyššie platy? A čo nemajú vyššie aj tak ako my všetci ostatní pracujúci v tomto štáte?! Veru, kto má veľa, chce ešte viacej. A čo z nás lekári robia svojich zajatcov? Veď keď majú tú svoju prísahu, tak nech sa jej držia a nech nás všetkých nevydierajú tým, že umrieme, lebo oni nebudú pracovať a nás nebude mať kto liečiť! Veď bez nás chorých by oni nemali čo robiť. Je to fakt, postavené na hlavu. Čo majú čo zdravotnícki zamestnanci štrajkovať?! Nech sa nerobia takí dôležití. Koľkým ľuďom nevedeli pomôcť, aj hentej susedke, i tomu známemu. Tak čo sa tak idú povyšovať nad ostatných. A aby sme ich ešte aj podporovali. Keď robotníci prichádzajú o prácu vo fabrikách, tak prečo lekári nie sú solidárni a prečo neprotestujú, že sa to nemá a tak ďalej a podobne. Kto z nás má také buráky ako oni? A ešte chcú viac! Hanba... Je toto možné, že sa na to dali lekári a sestričky?! Toto má byť poriadok v štáte, veď to je choré... < br> Vyberte si (bez nároku na stopercentné rozhodnutie)< br> (jj)
 

Vyberte región